ITALIJA

Inzagi hvalio Džeku: Uvijek je bio na pravom mjestu

Trener Intera cijeni bh. napadača

Džeko: Igrao do 87. minute. AGENCIJE

A. V.

28.8.2021

Iako se nije upisivao u strijelce, bh. reprezentativni kapiten Edin Džeko (35) sinoć je odigrao vrlo dobar meč za Inter, koji je u gostima nakon preokreta slavio protiv Verone (1:3).

Džeko je igrao do 87. minute, učestvovao je kod prvog gola, a na kraju utakmice dobio je pohvale od trenera Simonea Inzagija (Inzaghi).

- Džeko i Lautaro nisu imali mnogo vremena da treniraju zajedno. Lautaro se tek oporavio, ali je spreman. Njih dvojica su obavili dobar posao. Nije im bilo lako jer su Manjani (Magnani) i Gintner (Guntner) defanzivci koji znaju natjerati protivničke napadače da se muče. Lautaro je 12 dana bio van treninga zbog povrede, ali je bio odlučan, baš kao i Džeko. Edin je uvijek bio na pravom mjestu -  rekao je Inzagi.

Trener Intera nije propustio priliku ni da pohvali novo pojačanje svog kluba Hoakina Koreu (Joaquin Correa), koji je na svom debiju zabio dva gola.

- Sviđa mi se Korea i znam ga dobro. Inter će imati velike koristi od njega u ovoj sezoni. Također, Aleksis Sančez (Alexis Sanchez) nam nedostaje i nadam se da će brzo vratiti. On je važan igrač, baš kao i spomenuta trojica - dodao je trener Intera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.