NJEMAČKA

Bajern razbio Hertu, het-trik Levandovskog za lični rekord i veliki jubilej

Sjajni Poljak stigao do 300. pogotka u dresu Bavaraca i 13. uzastopne ligaške utakmice na kojoj postiže barem gol

Levandovski: Meč sa Hertom bio 13. uzastopni u Bundesligi na kojem je bio strijelac. TWITTER

E. Ćosić

28.8.2021

Fudbaleri Bajerna deklasirali su Hertu u okviru 3. kola njemačke Bundeslige, pošto su na svom terenu slavili sa uvjerljivih 5:0. Svoj šou imao je napadač Bavaraca Robert Levandovski (Lewandowski) koji je postigao het-trik i tako došao do velikoj jubileja - 300. gola u dresu njemačkog giganta.

Bajern je na odmor otišao sa dva gola prednosti. Prvo je Tomas Miler (Thomas Muller) iskoristio asistenciju Alfonsa Dejvisa (Alphonso Davies) i pogodio u 6. minuti, a Levandovski je u 35. udvostručio prednost svog tima.

Već na startu drugog dijela mladi Džamal Musiala (Jamal) pogađa za 3:0 i tada je bilo jasno da će Bajern upisati nova tri boda. U posljednjih 20 minuta Levandovski je dodatno zagorčao život gostima iz Berlina. Pogodio je 70. i 84. minuti za konačnih 5:0, svoj novi het-trik i veliki jubilej.


Inače, ovo je bio 13. uzastopni meč Bundeslige na kojem Levandovski postiže barem gol. Ukoliko se bude upisao u listu strijelaca na naredne tri utakmice, izjednačit će rekord legendarnog Gerda Milera (Muller) kojem je to pošlo za rukom u sezoni 1969/70. Bavarci nakon reprezentativne pauze gostuju Lajpcigu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.