TRENER ARSENALA

Arteta šokirao izjavom nakon debakla Arsenala, kaže da su kontrolisali igru

Mančester siti deklasirao "Topnike" sa 5:0

Arteta: Navijači bijesni zbog rezultata. TWITTER

E. Ćosić

28.8.2021

Mančester siti je deklasirao Arsenal u okviru 3. kola engleske Premijer lige sa čak 5:0. Prvi gol je pao već u 7. minuti, a pet minuta kasnije i drugi, pa su se "Topnici" na samom startu utakmice naišli u teškoj situaciji.

Na kraju su primili pet golova, a mogao je Siti postići i koji pogodak više. Zanimljiv podatak je i taj da su "Građani" u pojedinim trenucima drugog dijela imali posjed lopte preko 90 posto. Tim više je šokantna izjava trenera Arsenala Mikela Artete, koji je rekao kako je njegov tim kontrolisao igru, te da ih je prvi gol ubio.

Prvi gol nas je ubio. Kontrolisali smo igru, radili tačno ono što smo trebali. Njihovu prvu akciju nismo presjekli na vrijeme i Gindoan (Ilkay Gundogan) je imao sve vrijeme svijeta da postigne gol. Ako hoćete nešto napraviti na ovom stadionu, barem osnovne stvari trebate raditi na pravi način, rekao je Arteta, te se osvrnuo na start sezone, koji je najgori za Arsenal još od 1954. godine:


- Puno loših stvari nas je pratilo od početka sezone. Imali smo problema s odsutnim i povrijeđenim fudbalerima. Dobro će nam doći reprezentativna pauza. Vjerujem da možemo popraviti stvari, da budemo puno bolji u nastavku sezone, poručio je Arteta.

Inače, Arsenal je trenutno posljednji tim lige, s tri poraza u tri kola, uz gol-razliku 0:9.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.