PREMIERŠIP

Totenhem novim minimalcem izbio na vrh tabele, remi na Turf Muru

Totenhem bolji od Votforda, remi Barnlija i Lidsa

Son: Junak "Pijetlova". TWITTER

E. Ćosić

29.8.2021

Odigrana su dva od tri meča nedjeljnoj programa 3. kola engleske Premijer lige. Totenhem je na svom terenu pobijedio Votford (1:0), dok nije bilo pobjednika u duelu odigranom na Turf Muru između Barnlija i Lidsa (1:1).

Londonski "Pijetlovi" su i treću utakmicu priveli u svoju korist sa identičnim rezultatom 1:0, te su tako iskočili na čelo tabele kao jedini tim sa maksimalnim učinkom od tri pobjede iz isto toliko utakmica.

Totenhem je do pogotka stigao u završnici prvog dijela. Jedan slobodan udarac iskosa sa lijeve strane namjestio je Son Heung Min, koji je poslao nezgodnu loptu, a ona je odskočila ispred golmana Danijela Bahmana (Bachmann), prevarila ga i završila u mreži. Korejcu je to bio drugi ligaški gol ove sezone, pošto je ranije zatresao mrežu i Mančester sitija.

U drugom meču u ovom terminu, Barnli i Lids su odigrali bez pobjednika, bilo je 1:1. Domaći su poveli preko Krisa Vuda (Chris Wood) u 61. minuti kada je napadač sa Novog Zelanda iskoristio asistenciju Metjua Lotona (Matthew Lowton). Konačnih 1:1 postavio je Patrik Bamford (Patrick). Napadač Lidsa je pokazao da je u odličnoj formi, te da se zasluženo našao na spisku selektora Engleske Gereta Sautgejta (Gareth Southgate).

Danas je na rasporedu još jedan susret, od 17:30 igraju Vulverhempton i Mančester junajted.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.