STROGA PRAVILA

Kavani neće moći pomoći Urugvajcima u kvalifikacijama za SP

Zbog britanskih korona protokola da ne puštaju igrače na reprezentativne obaveze Edinson Kavani će morati ostati na Otoku

Kavani će morati ostati na Otoku. AFP

M. K.

30.8.2021

Napadač Mančester junajteda Edinson Kavani (Cavani) neće moći nastupiti za reprezentaciju Urugvaja u kvalifikacijama za SP 2022. zbog britanskih pravila o karanteni i odluke klubova Premijer lige da ne puštaju igrače na reprezentativne obaveze u zemlje koje su na crvenoj "Covid-19 listi" koju je formirala Velika Britanija.

Urugvajski fudbalski savez objavio je da zbog toga Kavani neće igrati protiv Perua, Bolivije i Ekvadora, susreta koji se igraju u razdoblju od 2. do 9. septembra, prenio je SK.hr.

Naime, oni koji se vraćaju u Britaniju iz zemalja sa tzv. crvene liste moraju obavezno biti 10 dana u karantinu, a to znači da bi Kavani propustio prvenstvenu utakmicu protiv Njukastla 11. septembra i susret Lige prvaka protiv Jong Bojsa tri dana kasnije.

Urugvaj će na gostovanju kod Perua imati malu ulogu favorita, ali bi izostanak iskusnog napadača mogao predstavljati problem sa selektora Oskara Tabareza (Oscar).

Mozzart je spremio koeficijent 2.70 na trijumf Urugvaja, dok je kvota za trijumf Perua 2.90. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.