TRENER VILJAREALA

Emeri pobjesnio nakon kasnog autogola: Pola sata sam spominjao naše majke i bacao flaše

Španski stručnjak bio jako ljut zbog gola koji je njegov tim primio 20ak sekundi prije kraja utakmice

Emeri: Propuštena velika prilika da prvi put slavi protiv Dijega Simeonea. TWITTER

E. Ćosić

30.8.2021

Nedjeljni program La Lige zaključen je utakmicom Atletiko Madrida i Viljareala (2:2) na Vanda Metropolitanu. Dva puta je Viljareal vodio, dva puta se Atletiko vraćao, a drugi gol "Jorgandžija" došao je 20ak sekundi prije kraja meča, i to nakon autogola.

Viljareal je poveo u 52. minuti preko Manua Grigerosa (Trigueros). Samo četiri minute kasnije poravnanje je donio Luis Suarez. "Žuta podmornica" je do novog vodstva stigla u 74. minuti kada je pogodilo pojačanje iz Burmuta Arnaut Danjuma. I onda nevjerovatna scena u samom finišu meča.

Jedna duga lopta Atletika je došla do Aiseja Mandija (Aisse), a Viljarelov defanzivac je u želji da je vrati do golmana, poslao pored Đeronima Rulija (Geronimo Rulli) i na kraju završila u mreži. 

Nakon komičnog autogola ljut je bio trener Viljareala Unai Emeri (Emery) koji je otkrio pola sata po završetku meča bacao flaše u svlačionici i spominjao majke, kako igrača, tako i svoju, te svojih saradnika.

Inače, Emeri se do sada susreo 15 puta sa trenerom Atletika Dijegom Simeoneom i nijednom nije pobijedio. Njegovi timovi su remizirali sedam puta, dok su osam puta izgubili. Sinoć je bila idealna prilika da Emeri po prvi put pobijedi, ali mu je tu šansu oduzeo Mandi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.