"SELECAO" U PROBLEMIMA

Brazilci kvalifikacije za Mundijal nastavljaju bez devet prvotimaca

Brazil će odmjeriti snage s Čileom, Argentinom i Peruom, a za brazilsku reprezentaciju neće moći nastupiti nekoliko standardnih igrača zbog korona pravila na Otoku

Brazilci oslabljeni. Agencije

M. K.

31.8.2021

Korona protokol odnosno pravila koja su nametnuli Britanci, kažu kako svi koji dolaze s "crvenog popisa" zemalja morat će u karantinu provesti deset dana u hotelu koji je odabrala vlada, bez obzira na to je li putnik primio vakcinu ili ne.

To je stvorilo velike probleme reprezentacijama čiji igrači zarađuju svoj hljeb na Otoku, a posebno će ovo biti udarac veliki za Brazilce.

Naime, "Selecao" će odmjeriti snage s Čileom, Argentinom i Peruom, a za brazilsku reprezentaciju neće moći nastupiti Tiago Silva (Thiago, Čelzi), Rišarlison (Richarlison, Everton), Ederson i Gabriel Hesus (Jesus, Mančester siti), Rafinja (Raphinha, Lids), Aliso (Alisson), Fabinjo (Fabinho) i Firmino (Liverpul), te Fred (Mančester junajted), što će biti veliki udarac za ovaj tim.

I dok selektor "Karioka" još ne zna koje fudbalere će imati na raspolaganju za predstojeće utakmice, bukmejkeri su objavili kvote po kojima je Brazil favorit uprkos problemima. Tako Mozzart na trijumf Brazila ima koeficijent 2.05, dok je pobjeda Čilea vrijedna kvote 3.80. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.