KAPITEN I SELEKTOR

Ljoris i Dešam složni uoči utakmice protiv BiH: Želimo nastaviti sa pokazivanjem snage

"Trikolori" sutra u Strazburu dočekuju našu selekciju

Loris i Dešam: Sutra su favoriti protiv BiH. FFF.FR

E. Ćosić

31.8.2021

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra očekuje gostujući meč protiv favorizovane Francuske

Tim Didijea Dešama (Didier Deschamps) je veliki favorit, ali aktuelni svjetski prvaci ne pomišljaju na opuštanje, te se dobrim partijama u septembarskim utakmicama žele iskupiti navijačima za Evropsko prvenstvo.

Medijima su se prije posljednjeg treninga "Trikolora" uoči sutrašnje utakmice obratili selektor Dešam i kapiten Ugo Ljoris (Hugo Lloris). Dešam je kratko govorio o samom meču koji je pred njegovim izabranicima.

- Ne možemo promijeniti ono što se dogodilo na Euru. Nalazimo se pred novim izazovima i pred nama je novi cilj. Nema pritiska. Sigurni smo da je novi cilj vrlo važan, a to je da se kvalificiramo za Svjetsko prvenstvo. A sutra nastavljamo putem kojim smo krenuli u martu. Želimo da zadržimo kontinutet dobrog rada i odlučnost koju imamo. Želimo i dalje pokazivati našu snagu, poručio je Dešam.

Kapiten Ljoris se dotakao prve zvijezde reprezentacije Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), koji će ostati član Pariz Sen Žermena, iako je bio blizu ostvarivanja sna i prelaska u Real Madrid.

- On je vrlo profesionalan, što je pokazao u ove četiri utakmice PSG-a, fokusiran je na svoj posao, na svoju svakodnevnicu. U ova prva dva dana on je stigao s osmijehom, spreman za borbu i uživanje s reprezentacijom, rekao je Ljoris.

Utakmica između Francuske i naše selekcije igra se sutra na stadionu Le Maineu u Strazburu sa početkom od 20:45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.