STRUČNJACI

Safet Sušić uoči meča "Zmajeva" i Francuske: Moj tim je bio bolji

Bivši selektor fudbalske reprezentacije naše zemlje smatra da poraz ne veći od tri razlike ne bi bio neuspjeh

Sušić: Pet godina bio selektor "A" selekcije naše zemlje. ARHIV

E. Ćosić

1.9.2021

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić komentarisao je šanse "Zmajeva" u večerašnjoj utakmici protiv superjake Francuske. Popularni "Pape" smatra da častan poraz ne veći od tri razlike ne bi bio neuspjeh.

- Ne bi smjeli samo doživjeti katastrofu, da izgubimo četiri, pet ili šest naprema nula. Objektivno dva tri razlike bi bilo realno u ovoj utakmici, rekao je Sušić te se osvrnuo na negativni niz koji prati našu selekciju, obzirom na to da je "A" tim posljednju pobjedu upisao još 18. novembra 2019. godine nad Lihtenštajnom:

- Malo je dug taj period dvije godine. Nisam znao da tako dugo nismo pobijedili nikoga. Vjerovatno je razlog što je jedna generacija otišla. Ostali su Pjanić i Džeko. Kvalitet je mnogo slabiji, nego kada sam bio ja selektor, mislim da je to najveći razlog. Teško će biti izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. 

Šanse realne postoje, pogotovo što je Ukrajina startovala vrlo loše na početku kvalifikacija. Treba pobijediti Ukrajinu kod kuće i ostale utakmice koje igramo kući i pobijediti Kazahstan na strani. Zaista mislim da su naše šanse realne, bez obzira što je Ukrajina nakon Francuske, najbolja reprezentacija u našoj grupi. Uvjeren sam da će BiH do zadnjeg kola igrati za to drugo mjesto, poručio je Sušić za "N1".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.