KAPITEN BH. TIMA

Džeko nakon Francuske: Odigrali smo odličnu utakmicu, ovo je veliki rezultat

"Zmajevi" u Strazburu odigrali 1:1 protiv "Trikolora"

E. Ćosić

Džeko: Odlična utakmica krunisana golom

Foto: AFP


Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je odličnu utakmicu i protiv favorizirane Francuske odigrala 1:1. Vodili smo pogotkom Edina Džeke u 36. minuti, ali smo na kraju osvojili bod, veliki bod protiv moćnih "Trikolora". 

- Pa dobro, sigurno da prije utakmice vjerujem niko nije očekivao ovakav rezultat, možda ni mi, ali fudbal je takva igra gdje se igra 90 minuta, lopta je okrugla i sve je moguće. To smo pokazali i danas. Odigrali smo odličnu utakmicu. Primili smo taj nesretan gol, ali nam se vratilo tim crvenim kartonom. Sigurno da je drugo poluvrijeme bilo dosta drugačije, jer da su imali 11 igrača bilo bi nam dosta teže zadržati taj bod, rekao je Džeko te prokomentarisao situaciju na terenu, te da li je bilo šansi da napadnemo i dođemo do sva tri boda

- Pa sigurno da je ovo bila jako teška utakmica. Sigurno će mnogi reći da smo trebali krenuti naprijed, da probamo pritisnuti i osvojiti tri boda, ali bod protiv Francuske je veliki, ali znamo kakve oni igrače imaju u kontranapadu i nismo ih smjeli ostaviti 1 na 1. I ovo je sigurno veliki moral za ovu ekipu, koja je još uvijek mlada i raste i danas je ponovo pokazala da je na pravom putu, poručio je Džeko, te se dotakao povrijeđenog saigrača Seada Kolašinca.

- Mislim da je izvrnuo zglob, nadamo se da nije ništa strašno. Seo je tenk, tako da vjerujem da neće biti problema, barem za Kazahstan.

NA VRH

Podijeli članak na