KVALIFIKACIJE ZA EP

"Zmajići" blagi favoriti protiv Republike Irske

Susret se igra danas od 16.30 sati u Zenici

"Zmajići" u prvom meču remizirali protiv Crne Gore. N/FS BiH

Piše: A. V.

3.9.2021

Mladu reprezentaciju BiH danas (16.30) u Zenici očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duel s Republikom Irskom.

Bez Mešinovića

Selektor Slobodan Starčević u tom meču, kao i u onom četiri dana kasnije protiv Švedske, neće moći računati na Belmina Mešinovića, koji je pozitivan na koronavirus.

- Pripreme su protekle u najboljem redu i dobroj atmosferi. Nažalost, zbog koronavirusa nisu tu trener Mario Ivanković i igrač Belmin Mešinović, tako da nismo u punom kapacitetu. Međutim, imamo dovoljno igrača da odgovorimo zadatku koji je pred nama. Gledali smo posljednje utakmice Republike Irske, znamo na koji način igraju i koji su njihovi kvaliteti. Promijenili su nekoliko igrača u odnosu na junske utakmice, ali imamo dovoljno informacija o njima i siguran sam da ćemo se postaviti na najbolji način, odigrati dobar meč i, nadam se, doći do pobjede - rekao je selektor bh. tima Slobodan Starčević.

Igrači su maksimalno fokusirani i jedva čekaju utakmicu, tvrdi defanzivac Đorđe Milojević.

Maksimalan fokus

- Maksimalno smo fokusirani na treninzima i jedva čekamo susret sa Irskom. Tu je dosta igrača sa prijašnjih okupljanja tako da se svi vrlo dobro poznajemo. U Trening centru imamo sve uslove da se maksimalno spremimo za predstojeće utakmice. Irska je dobra i kompaktna ekipa. Znamo koje su njihove vrline ali i mane, tako da je na nama da pružimo svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolji rezultat i u još boljoj atmosferi dočekali Švedsku u Zenici – rekao je Milojević.

"Zmajići" su u aktuelnim kvalifikacijama odigrali svega jedan meč i to na gostovanju kod Crne Gore, gdje su remizirali 2:2.

U današnjem meču bit će blagi favoriti, a kvota na njihovu pobjedu prema Mozzart Betu iznosi 2.50.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.