LEGENDA HRVATSKE

Mario Mandžukić okončao bogatu fudbalsku karijeru

Jedan od najvećih hrvatskih igrača svih vremena poslije 17 godina profesionalne fudbalske karijere oprostio se neobičnim pismom

Hrvatski napadač imao je bogatu karijeru. Arhiv

M. K.

3.9.2021

Proslavljeni hrvatski napadač Mario Mandžukić objavio je kraj igračke karijere.

Jedan od najvećih hrvatskih igrača svih vremena poslije 17 godina oprostio se neobičnim pismom koje je podijelio na društvenim mrežama.

''Dragi mali Mario,

dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti šta ćeš sve ostvariti u fudbalu. Zabijat ćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisat ćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.

Uspjet ćeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći - saigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te porodicu, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bit ćeš zauvijek zahvalan!

A prije svega, uspjet ćeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za fudbal ćeš puno žrtvovati, ali znat ćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerovatnih trenutaka koje si doživio.

Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Fudbal će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju.

Uživaj!

Tvoj veliki Mario

P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi koncentrisan tamo negdje oko 109. minute.", napisao je na svom Instagramu nekadašnji napadač Juventusa, Milana, Bajerna, Volfsburga, Dinama.. .

Za seniorsku selekciju Hrvatske je postigao 33 gola u 89 nastupa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.