ASOVI

Novo priznanje za Radeta Krunića

Naš reprezentativac iza sebe ima odličnu sezonu u italijanskom Milanu, koja je za "Rosonere" bila jedna od najboljih u posljednjem desetljeću, kako u Seriji A, tako i u Evropi

Rade Krunić. NSBiH

Piše: G. Šumar

4.9.2021

Naš reprezentativac iz Milana Rade Krunić, u izboru portala Reprezentacija.ba, proglašen je za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021. 

- U tom periodu je "Zmaj" je odigrao osam utakmica za reprezentaciju BiH i uvijek bio jedan od najboljih pojedinaca, ali i postigao jedan pogodak u baražu za Euro 2020 protiv Sjeverne Irske, saopćeno je iz NSBiH.

Naš reprezentativac iza sebe ima odličnu sezonu u italijanskom Milanu, koja je za "Rosonere" bila jedna od najboljih u posljednjem desetljeću, kako u Seriji A, tako i u Evropi. Krunić je sa Milanom u prošloj sezoni osvojio drugo mjesto u Seriji A i u ovoj ćemo ga gledati u grupnoj fazi Lige prvaka.

Rade Krunić je u sezoni 2020/21 odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima za Milan i postigao dva gola, uz tri asistencije. U Seriji A je odigrao 25 mečeva, u Evropskoj kigi 12, a jednu u Kupu Italije.

Prošle sezone pomenuti portal za najboljeg bh. fudbalera izabrao je Edina Džeku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.