ODGOVORIO BEGOVIĆU

Zeljković: Žalosno je da proziva jednog Misimovića koji je dao toliko mnogo reprezentaciji

- Zna on dobro šta je radio u prošlosti, makar sam dobio takve informacije i zasluženo ga nema u reprezentaciji, kaže prvi čovjek FSBIH

M. K.

Zeljković na sinoćnjoj utakmici BiH - Kuvajt

Foto: Avaz


Bivši golman reprezentacije BiH Asmir Begović, žestokim komentarom na Twitteru skrenuo je pažnju javnosti, te domaćih i stranih medija, tokom utakmice BiH - Kuvajt u Zenici.

Podsjetimo, Begović je nazvao predsjednika FSBIH Vicu Zeljkovića, svog nekadašnjeg saigrača, a danas zaposlenika FSBiH Zvjezdana Misimovića, te selektora Ivajla Peteva (Ivaylo), kriminalcima koji vode u propast reprezentaciju i bh. fudbal, i to dok je bio u interakciji na društvenim mrežama s legendarnim bh. fudbalerom Sergejom Barbarezom.

Predsjednik Saveza Vico Zeljković je prokomentarisao za Sportsport pisanje Begovića, te je nazvao nekadašnju "jedinicu" selekcije BiH "čovjekom bez karaktera".

Zna on dobro šta je radio u prošlosti, makar sam dobio takve informacije i zasluženo ga nema u reprezentaciji. Imamo Ibrahima Šehića koji je klasa. Žalosno je da na ovakav način proziva, prije svega jednog Misimovića koji je za ovu reprezentaciju dao mnogo, pa i nakon kraja karijere. Dovoljno je da njegovim zaslugama danas u reprezentaciji imamo Ahmedhodžića, Saničanina i Hadžikadunića. Na kraju, dosta o njima. Želim čestitati selektoru na pobjedi, Džeki i saigračima na osvojenom bodu u Francuskoj, rekao je Zeljković dodavši kako je Barbarez ljubomoran jer nije selektor.

Više o temi Vico Zeljković

ODJEKNULO EVROPOM
Begovićev komentar stigao do madridskog "AS-a"
NA MEČU U ZENICI
Zoran Mamić pratio nastup mlade selekcije BiH
NA VRH

Podijeli članak na