NAKON PETOG REMIJA U NIZU

Didie Dešam: Željeli smo tri boda u Kijevu, ali...

- Drugo poluvrijeme počelo je mnogo bolje nego prvo, gdje smo mogli otvoriti meč, ali smo umjesto toga primili gol, kaže francuski selektor

Dešam nije zabrinut nizom mečeva bez pobjede. AFP

M. K.

5.9.2021

Selekcije Ukrajine i Francuske u Kijevu su sinoć u okviru kvalifikacija za SP odigrale utakmicu bez pobjednika, bilo je 1:1.

Zanimljivo, za oba tima ovo je bio već peti neriješen rezultat u nizu, a pogotovo su zabrinuti u redovima svjetskih prvaka koji nikako da izađu iz rezultatske krize.

Selektor Francuske Didije Dešam (Didier Deschamps) govorio je nakon meča i istakao da nije previše zabrinut.

- Drugo poluvrijeme počelo je mnogo bolje nego prvo, gdje smo mogli otvoriti meč, ali smo umjesto toga primili gol. Kasnije je došlo do reakcije, to je pozitivna stvar naročito ako je postojao umor. Utakmice koje igrate u kratkom razmaku su teške, ali to nije izgovor. Vjerujem u svoje igrače. Uvijek možemo bolje, ali igrali smo protiv vrlo čvrstog protivnika, vrlo intenzivnog bloka. Uvijek nam treba veća preciznost i više pokreta. Imali smo loptu, stvarali šanse i moramo biti u mogućnosti stvoriti još više. Željeli smo osvojiti tri boda, ali šta možemo, istakao je selektor "Trikolora".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.