KVALIFIKACIJE ZA SP

Nevjerovatne scene: Prekinuta utakmica Brazila i Argentine, zdravstveni radnici utrčali na teren

Predstavnici nacionalne agencije za nadzor zdravlja prekinuli susret zbog četvorice reprezentativaca Argentine

E. Ćosić

5.9.2021

Scene iz Sao Paula - Avaz
Dnevni avaz
Nejmar i Mesi: Ćaskanje klupskih kolega za vrijeme prekida - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Nevjerovatne scene na utakmici Brazila i Argentine u okviru južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Duel starih rivala je trebao biti fudbalski klasik, međutim od ranije danas vladaju tenzije, a sada je sve kulminiralo prekidom utakmice u 7. minuti.

Naime, nacionalna agencija za nadzor zdravlja savjetovala je zdravstvene vlasti u Sao Paulu da u karantin stave četvoricu argentinskih reprezentativaca i to Kristijana Romera (Cristian), Emilijana Martineza, Emilijana Buendiju i Đovanija Lo Selsa (Giovani Lo Celso). 

Oni nisu ispoštovali korona protokol, a brazilskim su vlastima rekli da u posljednje vrijeme nisu boravili na engleskom tlu, što je laž, jer svi oni nastupaju u Premijer ligi. Inače, u Brazilu je na snazi pravilo o obaveznoj izolaciji za sve one koji su boravili u Engleskoj u prethodne dvije sedmice.

Kasnije je CONMEBOL, najviše izvršno fudbalsko tijelo u Južnoj Americi, zaprijetio Brazilcima oduzimanjem bodova, pa se činilo da će sve na tome stati. Sva četvorica Argentinaca bili su na raspolaganju svom selektoru, a trojica njih su susret započeli od prve minute.


A onda su predstavnici nacionalne agencije za nadzor zdravlja ušli na travnjak i prekinuli susret. Oni žele odstraniti četvoricu Argentinaca. Vidjet ćemo šta će se dešavati.

Do trenutka prekida nije bilo pogodaka. Još uvijek se čekaju zvanične potvrde. Brazilci su i dalje na terenu, a reprezentativci Argentine su otišli u svlačionicu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.