IGRAČ BIO NA PRAGU ODLASKA

Van de Bekov menadžer: Povratak Ronalda u Junajted je loša vijest

Gvido Albers nije sretan jer će njegov igrač imati još manju priliku za igru

Van de Bek: Od dolaska na Old Traford odigrao samo 19 utakmica. TWITTER

E. Ćosić

6.9.2021

Povratak Kristijana Ronalda (Cristiano) u Mančester junajted oduševio je fudbalsku javnost, međutim ima onih koji nisu sretni dolaskom Portugalca. Takav je Gvido Albers (Gudio), menadžer nizozemskog fudbalera Donija Van de Beka (Donny van de Beek).

Albers smatra da se Ronaldovim dolaskom dodatno smanjila šansa za igranjem njegovog fudbalera koji je svakako dobijao slabu minutažu. 

- Kristijano je stigao u petak, što su za nas bile loše vijesti. Pogba igra lijevo i dolaskom Ronalda dobijamo još jednog igrača u veznom redu jer će sada Pogbu pomaknuti s lijeve strane. Razgovarali smo sa Solskjerom i upravom. Preuzeli smo inicijativu da pronađemo klub i odabrali smo Everton. Noć prije posljednjeg dana prijelaznog roka dobili smo poziv od Solskjera, koji nam je rekao da nema ništa od transfera i da se igrač mora pojaviti na treningu sljedećeg jutra, rekao je Albers za nizozemski "Ziggo Sport".

Inače, Van de Bek je na Old Traford stigao u avgustu 2020. godine, a od tada je odigrao svega 19 utakmica. Postigao je i jedan gol, ali nikako nije uspio natjerati Ole Gunara Solskjera (Gunnar Solskjaer) da mu da više prilike za igru. Ipak, njegov menadžer je uvjeren da će ove godine dobiti pravu šansu da pokaže šta zna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.