TRENER SVIH TRENERA

"Nikad ispričana priča": Film o legendarnom Ćiri Blaževiću

Film je rađen u produkciji Sport Kluba i Simposar Sarajevo autora Sabahudina Topalbećirevića

Ćiro: Bogata trenerska karijera jednog od najharizmatičnijih trenera s ovih prostora. SPORT KLUB

E. Ćosić

6.9.2021

Trener svih trenera, legendarni Miroslav Ćiro Blažević dobija svoj film. Nakon filma će doći i serija posvećena jedinstvenom treneru koji vodi kroz životnu priču Ćire od rodnog Travnika pa do danas, kada sabira utiske svega onoga što je napravio u životu i bogatoj karijeri.

Film je rađen u produkciji Sport Kluba i Simposar Sarajevo, autora Sabahudina Topalbećirevića kojeg poznanstvo sa legendarnim Ćirom veže još od 1983. godine.

Ćiro kroz film vodi jednom iskrenom, zanimljivom, na trenutke i šokantnom pričom o životu, siromaštvu, bogatstvu, pobjedama i porazima i mnogobrojnim anegdotama koje su obeleežile njegov život.

U filmu se pojavljuje i tridesetak sagovornika koji dobro poznaju Ćiru i koji su sarađivali sa njim u najvažnijim fudbalskim bitkama kao 1982. godine kada je bivšu Jugoslaviju očarao bijelim šalom i titulom prvaka sa Dinamom ili 1998. godine kada je sa Hrvatskom reprezentacijom osvojio senzacionalno treće mjesto.

Priča koja podsjeća i kako je Ćiro vratio fudbal u Bosnu i Hercegovinu zahvaljujući njegovoj nevjerovatnoj energiji, znanju i šarmu.

Većina stvari su do sada široj javnosti bile nepoznate, a gledaoci neće ostati ravnodušni posebno na priču o ratu, druženju sa Čarlijem Čaplinom, priču o životu iz koje će mnogi, kako kaže sam Ćiro, izvući pouke.

Nakon svetske premijere filma u Sarajevu, 07. oktobra 2021. godine na otvaranju desetog jubilarnog međunarodnog sportskog simpozija ‘Simposar Sarajevo’, planirane su premijere u državama regiona, prenosi "Sport Klub".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.