ČEKAJU SE ODLUKE

Postoje tri rješenja za prekinuti susret između Brazila i Argentine

Najrealnija opcija je ona da se susret ponovo odigra, ali se mora pronaći przno mjesto u zgusnutom kalendaru

Brazilci i Argentinci na sinoćnoj utakmici. AFP

M. K.

6.9.2021

Nevjerovatne scene odvijale su se sinoć u Sao Paulu na okršaju Brazila i Argentine kada su ovu kvalifikacijsku utakmicu za SP 2022. prekinuli brazilski inspektori i kovid - policajci koji su zaduženi za nadzor osoba koje ulaze u zemlju odnosno za njihovo slanje u karantin.

Ustanovljeno je da četiri argentinska igrača, Emiliano Martinez, Đovani Lo Selso (Giovanni Lo Celso), Kristijano Romero (Cristiano) i Emiliano Buendia, pri ulasku u Brazil nisu prijavila boravak u Engleskoj u prethodnih 14 dana iako igraju u Premijeršipu jer bi zbog toga morali u obaveznu izolaciju.

Nakon što je meč prekinut, postavlja se pitanje šta će se desiti sa ovom utakmicom. I dok se čeka rješenje, postoje tri opcije koji bi se mogle primjeniti.

Najrealnija opcija je ona da se susret ponovo odigra, ali se mora pronaći prazno mjesto u zgusnutom kalendaru.

Druga opcija je da se jednoj od ekipa dodijeli pobjeda službenim rezultatom 3:0. Brazil bi to mogao tražiti na osnovu toga što su "Gaučosi" napustili stadion, dok Argentinci kao argument imaju to da su nasilno istjerani sa istog.

Treća opcija su rigorozne kazne za obje selekcije, a već se u tamošnjim medijima spominjala kazna oduzimanjem bodova i izbacivanjem iz kvalifikacija za SP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.