STIGAO DO REPREZENTACIJE

Martinez: Nikad nisam želio preći u Arsenal, učinio sam to jer mi je porodica bila u problemima

- Arsenal je došao po mene i trener Independientea Pepe Santoro mi je rekao da je to šansa koja se dobiva jednom u životu, rekao je golman argentinske reprezentacije

Martinez je jedan od najboljih golmana na Otoku. Marca

M. K.

7.9.2021

Argentinski golman Emiliano Martinez stigao je 2010. u Arsenal, međutim nije se naigrao ili se može reći da nikada nije dobio pravu šansu, te je često išao na posudbe.

Lani je preselio u Aston Vilu što se pokazalo pravim potezom jer brani redovno i jedan je od boljih golmana u Engleskoj, a dogurao je i do prvog golmana reprezentacije. 

U razgovoru za El Pais Martinez je spomenuo jednu zanimljivu stvar. On, naime, nikada nije ni želio doći u Arsenal.

- Arsenal je došao po mene i trener Independientea Pepe Santoro mi je rekao da je to šansa koja se dobiva jednom u životu. Isto su razmišljali moji agenti i porodica. To je bila više njihova odluka, rekao je Martinez.

- Nisam želio ići. Ne žalim zbog toga, ali htio sam igrati za Independiente. Razmišljao sam da ću zaigrati za dvije godine u prvom timu ako bih ostao. Porodica je međutim imala finansijskih problema i u Arsenal sam otišao više zbog toga nego iz sportskih razloga, dodao je golman Aston Vile.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.