BH. TALENTI

Potencijalni reprezentativac BiH danas igra protiv "Zmajića"

Armin Gigović je član ruskog prvoligaša Rostova za koji nastupa i standardni bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić

Od Gigovića se očekuje da jednog dana obuče dres "Zmajeva". Twitter

M. K.

7.9.2021

Fudbalska U-21 selekcija naše zemlje će danas u kvalifikacijama za Euro odmjeriti snage sa Švedskom na stadionu Trening centra FS BiH u Zenici (16:30 sati).

Jedno ime među gostujućim igračima privlači posebnu pažnju, a radi se o potencijalnom reprezentativcu BiH, a koji nosi dres Švedske, devetnaestogodišnjem Arminu Gigoviću, koji igra na poziciji defanzivnog veznog.

Gigović je član ruskog prvoligaša Rostova za koji nastupa i standardni bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić, a ove sezone četiri puta je oblačio dres svog kluba. Zanimljivo da je protekle sezone u Rostovu imao više prilike za igru, pa je u 17 nastupa sakupio 914 minuta.

Da je Gigovićev talenat primjećen mnogo ranije, svjedoči i činjenica da ga je rahmetli Sakib Malkočević želio angažovati u kadetsku selekciju, ali se to nije desilo, da bi poslije sa Arminom razgovor obavio i Zvjezdan Misimović, međutim mladi fudbaler i dalje je član selekcije Švedske.

Kladionica Mozzart na pobjedu BiH daje kvotu 4,50, dok je kvota na pobjedu Švedske 1,75. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.