STRIJELAC DRUGOG GOLA

Menalo razočaran ishodom meča: Nismo ovo smjeli dozvoliti

Bh. napadač je ušao u igru i u 85. minuti pogodio za preokret

Menalo: Vjeruje u bolje rezultate u predstojećim utakmicama. ARHIV

E. Ćosić

7.9.2021

Fudbalska reprezentacija BiH nije uspjela pobijediti Kazahstan na Bilinom Polju. U utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine bilo je 2:2.

Gubili smo, pa smo preokrenuli pogotkom Luke Menala u 85. minuti, međutim u posljednjim trenucima meča ostali smo bez pobjede i punog plijena. Kraj je bio šokantan, kako za navijače, tako i za igrače.

- Nevjerovatno da ovo nismo dobili. Prvo poluvrijeme smo odigrali fantastično, dominirali, ali nismo postigli gol i uslijedila je kazna u drugom poluvremenu. Na kraju smo bacili sve karte u napad, okrenuli i primimo takav gol. Veliko razočarenje, rekao je Menalo, te se osvrnuo na primljeni gol:

Stvarno, možda je bio mali pad koncentracije. Nogomet se igra 90 minuta, plus nadoknada i ovo nismo smjeli dozvoliti, kazao je napadač, te otkrio kako vjeruje u dobre rezultate u predstojećim utakmicama:

- Danas se činilo prvo poluvrijeme jednostavno, ali smo u nastavku vidjeli da mogu stvoriti probleme. Bit će tu teška utakmica na gostovanju Kazahstanu. Pobjeda danas bi nam olakšala posao, sada idemo u goste to ispraviti. Imamo Kazahstan u gostima, utakmice s Ukrajinom i Finskom i ima tu još posla. Prvo poluvrijeme današnje i utakmica u Francuskoj trebaju biti motiv i vjera da možemo, te da se svi ujedinimo, a ne razdvajamo, poručio je Menalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.