KVALIFIKACIJE ZA SP

"Zmajevi" zakomplikovali situaciju: Oktobar je ključni

Fudbalska reprezentacija BiH odigrala samo 2:2 sa Kazahstanom

Detalj sa utakmice iz Zenice. NFSBIH

Piše: E. Ćosić

7.9.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je samo 2:2 sa Kazahstanom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. "Zmajevi" su se nadali punom plijenu na večerašnjoj utakmici, a kako do njega nisu uspjeli doći, znatno su zakomplikovali svoju situaciju.

Naša selekcija se nakon četiri odigrane utakmice nalazi na 4. poziciji sa samo tri osvojena boda. Iza nas je jedino Kazahstan koji je osvojio isti broj bodova, ali je odigrao i jedan meč više. Ispred nas su, osim Francuske koja je iz šest utakmica osvojila 12 bodova, Ukrajina i Finska sa po pet osvojenih bodova, s tim da su Ukrajinci odigrali pet utakmica, jednu više od Finske.

Bh. tim će do kraja kvalifikacija odigrati još četiri meča, po dva u oktobru i dva u novembru. Međutim, daleko teži mečevi očekuju nas narednog mjeseca kada gostujemo Kazahstanu i Ukrajini.

Već 9. oktobra će "Zmajevi" imati priliku za popravni protiv Kazahstana, a tri dana kasnije gostovat ćemo Ukrajini. Nakon oktobarskih utakmica ćemo znati na čemu smo, da li imamo šanse boriti se za 2. mjesto ili su kvalifikacije za Mundijal u Kataru još jedne u nizu razočaravajućih kvalifikacija.

Ukoliko "preživimo" oktobar, u novembru ćemo u Zenici dočekati Finsku i Ukrajinu. Tada bi "Zmajevi" na krilima sjajne publike, koja je i večeras odlično navijača, pokušali doći do 2. mjesta i doigravanja za odlazak u Katar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.