FIFA POKRENULA ISTRAGU

Voker prijavio Glika, na pomolu rasistički skandal

Predstavnici Fudbalske asocijacije Engleske ove optužbe su već na poluvremenu utakmice prenijeli četvrtom sudiji

Sukob Glika i Vokera na utakmici Poljske i Engleske. Twitter

M. K.

9.9.2021

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je istragu o navodnom rasizmu na meču Engleske i Poljske. 

Naime, engleski reprezentativac Kajl Voker (Kyle Walker) prijavio je da ga je poljski defanzivac Kamil Glik vrijeđao na rasnoj osnovi.

Predstavnici engleske FA ove optužbe su već na poluvremenu utakmice prenijeli četvrtom sudiji, a delegat meča uzeo je na poluvremenu i izjavu od glasnovornika Poljske, Jakuba Kvitkovskog, o cijelom slučaju i nakon toga dao dozvolu da se utakmica nastavi, prenio je SK.rs.

Kvitkovski je poslije meča rekao da su predstavnici Engleske tvrdili da je Glik uvrijedljivo gestikulirao, ali da to nije istina.

- Poznajem igrače, nijedan od njih nije uradio ništa slično niti bi ikada to učinio. U potpunosti poričemo sve optužbe, rekao je Kvitkovski, dok je Glik dodao:

- Bilo je guranja, htio sam poslije toga da pružim ruku Vokeru, ali on je odbio da se rukujemo. Bilo je i verbalne razmjene, ali ništa se nije dogodilo, rekao je o svemu Glik.

Potom se i FIFA oglasila saopštenjem.

- FIFA je u procesu analize izvještaja svih zvaničnika meča. Sve informacije će biti procjenjene pred odgovarajućim tijelima organizacije i na osnovu toga će biti odlučeno o daljim koracima, navedeno je u kratkom saopštenju FIFA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.