RUKOMET

"Slučaj Marko Panić": Ima li nade za rješenje nesuglasica?

Iz RSBiH poručili kako igrači nastupaju za reprezentaciju svoje države, a ne za pojedince

Panićev odlazak će biti nenadoknadiv gubitak. Arhiva

Piše: E. BIJEDIĆ

9.9.2021

Na dnevnom redu sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine bila je i izjava reprezentativca Marka Panića da neće igrati za reprezentaciju dok je selektor Ivica Obrvan.

- UO RSBiH ne razumije način na koji je to uradio Panić, te ne razumije njegovu odluku da neće igrati za reprezentaciju. Stav UO RSBiH je da igrači nastupaju za reprezentaciju svoje države, a ne za bilo kojeg pojedinca. Takva vrsta komunikacije i saopćavanja odluke je neprihvatljiva, pogotovo jer se radi o jednom profesionalcu - saopćeno je iz RSBiH.

Slično je kazao i Obrvan u razgovoru za Dnevni avaz, ali i s više poštovanja govorio o samom igraču te poručio: “Njemu su vrata reprezentacije, ako je zdrav, uvijek otvorena”.

Selektor BiH je bez obzira na ovakvu izjavu Panića ostavio mogućnost za povratak desnom beku Monpeljea, pa se kao jedino rješenje na obostranu korist čini opcija da dvojac, koji je sarađivao u francuskom Šamberiju između 2014. i 2017. godine, sam direktnim razgovorom riješi nesuglasice.

U svakako kratkom rosteru rukometne reprezentacije Panić je posljednjih deset godina ipak igrao jako važnu ulogu, a pogotovo prethodnih nekoliko sezona kada je bio jedan od naših najboljih igrača. Njegov igrački doprinos u oba smjera, napadu i odbrani, je veliki i sigurno bi predstavljao teško nadoknadiv gubitak za igru “Zmajeva” na EP u Mađarskoj i Slovačkoj u januaru 2022. godine.


SPEC

Na posljednjoj sjednici UO RSBiH odlučio je da zbog registracije igrača i eventualnih žalbi muška Premijer liga BiH starta 18. septembra utakmicama 2. kola, a da se 22. septembra odigra 1. kolo. Važna vijest za klubove je da su prepolovljene kotizacije te da je RSBiH prihvatio ugovor s generalnim sponzorom „BH Telecomom“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.