BRAZILSKA ZVIJEZDA

Nejmar napao kritičare: Zaslužio sam više poštovanja

Navijači mu zamjeraju razmetljiv način života, ponašanje na terenu, brojne svađe sa protivničkim igračima, te smatraju kako je predebeo

Nejmar: Ponovo na meti kritika. AFP

A. V.

10.9.2021

Brazilski nogometaš Nejmar (Neymar) napao je svoje kritičare zatraživši više poštovanja od brazilskih navijača i medija.

- Ne znam šta još moram učiniti u ovoj majici da me navijači poštuju - rekla je 29-godišnja zvijezda.

Napadač francuskog velikana PSG-a je u pobjedi 2:0 protiv Perua u kvalifikacijama za SP 2022. godine, upisao pogodak i asistenciju, no ponovo je bio meta kritika.

Navijači mu zamjeraju razmetljiv način života, ponašanje na terenu, brojne svađe sa protivničkim igračima, te smatraju kako je predebeo.

- To više nije normalno. Ponekad čak ni ne želim dati intervju, ali u važnim trenucima preuzimam svoju odgovornost i izvršavam svoju dužnost - dodao je Nejmar koji je u dresu brazilske reprezentacije u 113 nastupa zabio 69 golova, prenosi Hina.

Kako bi ušutkao kritičare koji napadaju njegovu težinu, nakon što je prošle sedmice postigao pogodak protiv Čilea, podigao je dres i pokazao svoj stomak.

Nejmar živi u ljubavi i mržnji s medijima i obožavateljima otkad je kao tinejdžersko čudo zaigrao u dresu Santosa. Njegov talenat je neupitan, no mnoge smeta njegovo ponašanje na terenu, te izvan njega.

- To se događa već duže vrijeme - dodao je.

Na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za SP 2022. godine, Brazil vodi sa maksimalna 24 boda, Argentina ima 18, Urugvaj 15, a Ekvador i Kolumbija po 13 bodova...

Četiri najbolje reprezentacije kvalificirat će se za SP 2022., dok petoplasirana ekipa odlazi u međuregionalno doigravanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.