ŠIROKI BRIJEG

Ivanković najavio duel sa Željezničarom: Tokom pauze smo sve igrače uspjeli podignuti na viši nivo

Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, spremni smo

Jure Ivanković. NK Široki Brijeg

Piše: G. Šumar

10.9.2021

U nastavak prvenstva nakon dvosedmične reprezentativne pauze Široki Brijeg u 8. kola m:tel Premijer lige BiH na Pecari dočekuje Željezničar (nedjelja - 21 sat). Utakmicu protiv "Plavih" s Grbavice na današnjoj konferenciji za novinare najavili su novi šef stručnog stožera Jure Ivanković i ofanzivni vezni igrač Nicholas Llanos.


Željezničar uvijek zaslužuje poštovanje

Ivanković je istaknuo kako je ekiap u reprezentativnoj pauzi najviše radila na obnovi energetskih rezervi.

- Do sada nismo imali previše vremena za obnavljajuće treninge, a imamo i novih igrača koji su kasno došli. Tokom pauze smo sve igrače uspjeli podignuti na viši nivo, istaknuo je Ivanković.

Novi šef struke Širokog Brijega smatra kako Željezničar uvijek zaslužuje poštovanje. Iako su napravili dosta promjena u ekipi, zadržali su okosnicu.

- Doveli su nove, mlade igrače, ali zadržali su nositelje igre. Nazad imaju Kosorića i Vrhovca, u vezi Boju, doveli su i Mekića, a naprijed su Juričić i Mujezinović. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, spremni smo! Na Pecari smo favoriti i tako ćemo se postaviti na terenu. Želimo pobjedom čestitati 25. rođendan Škriparima, naših najvjernijih navijača, poručio je Ivanković.

Vezni igrač Nicholas Llanos na Koševu je bio među najboljim igračima na terenu. Imao je nekoliko ozbiljnih prijetnji i malo je nedostajalo za njegov prvijenac u dresu Širokog Brijega.


Neiskorištene prilike

- Nedostajao je samo pogodak da se utakmica odvije na najbolji način. Nadam se kako će nam se protiv Željezničara vratiti sve neiskorištene prilike. Volio bih svoj prvi pogodak postići na Pecari, pred našim navijačima. Motiv je sada i veći jer naši navijači slave 25. rođendan, rekao je Llanos i dodao kako se već prilagodio na ligu.

Derbi na Pecari sudit će Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške, a izravan prijenos osigurala je Moja TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.