IMA SE, MOŽE SE

Pogledajte privatni avion Kristijana Ronalda vrijedan 23 miliona eura

Peterostruki dobitnik "Zlatne lopte" pobrinuo se da avion, čiji interijer je preuredio 2019. godine, bude dobro opremljen

Cristiano Ronaldo. Marca

G. Š. / Marca

10.9.2021

Zvijezda Mančester junajteda Kristijano Ronaldo (Cristiano - 36) kupio je superluksuzni avion vrijedan 23 mliona eura "Gulfstream G200", koji dostiže brzinu od 900 kilometara na sat.


Luksuzna letjelica

Georgina i Kristijano. Marca

Prethodno poznat pod imenom "Astra Galaxy", ovaj mlažnjak s dva motora može prevesti četvero putnika uključujući malu posadu na udaljenost od čak 6.292 kilometara. Raspored sjedala može se prilagoditi prijevozu deset putnika, ali uz dvočlanu posadu koja je nužna za upravljanje luksuznom letjelicom.

G200 prvi je puta stavljen u prodaju 1999. godine, prvi let ovog aviona obavljen je dvije godine ranije, a dozvolu za komercijalnu upotrebu u SAD-u i Izraelu dobio je 1998. godine. Proizvedeno je otprilike 250 različitih primjeraka ovog aviona prije nego je proizvodnja obustavljena 2011. godine kada je novi model G280 postao najpopularniji.

Ronaldo je u posljednjih godinu dana na društvenim mrežama objavio brojne fotografije iz svog mlažnjaka, nerijetko sa sinom Kristijanom Ronaldom Jr. (Cristianom )i zaručnicom Georginom Rodriguez.

Peterostruki dobitnik "Zlatne lopte" pobrinuo se da avion, čiji interijer je preuredio 2019. godine, bude dobro opremljen. Sadrži ormar za odjeću, Wi-Fi, telefon, faks uređaj, električnu pećnicu, mikrovalnu, hladnjak te sistem za zabavu. Pretpostavlja se da je Ronaldo upravo sa ovom superluksuznom letjelicom prošle sedmice doletio iz Faroa u Portugalu do zračne luke u Mančesteru gdje je počeo petodnevnu izolaciju u multimilijunskoj vili.

Po završetku karantine, Ronaldo se pridružio ostatku ekipe gdje je došao iz Juventusa u vrhuncu prijelaznog roka u transferu vrijednom 25 miliona eura. Vjeruje se kako Ronaldo također posjeduje Gulfstream G650 koji ima domet od 12.875 km i cijenu koja je dvostruko veća od one koju je platio za G200.


Najplaćeniji fudbaler Junajteda

Portugalac, koji je karijeru počeo u Sportingu iz Lisabona, nikada nije daleko od samog vrha Forbesove liste najbogatijih sportista. Tako će i sada u Junajtedu zarađivati nevjerojatnih 650.000 eura sedmično.

Ronaldova plaća daleko je najveća u historiji Premieršipa te je najplaćeniji igrač u redovima "crvenih vragova" s dosta većom plaćom od drugog najplaćenijeg Davida De Hea (Gee) koji zarađuje 510.000 eura sedmično.

Kristianovoj plaći treba dodati i brojne bonuse, od kojih je glavni sponzorski ugovor sa Nikeom. Ugovor je potpisao 2016. deset godina, a na godišnjoj razini zaradi više od 20 miliona eura, prenosi "Marca".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.