FK BORAC BANJA LUKA

Dejan Meleg pred duel na Tušnju: U svakom susretu cilj nam je pobjeda, ali ćemo biti zadovoljni i remijem

Iz banjalučkog kluba poručuju da su dobro radili u pauzi i da će se to vidjeti u Tuzli

Meleg i Miljanović. FK Borac

Piše: G. Šumar

10.9.2021

Nakon reprezentativne pauze utakmicama 8. kola nastavlja se takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH. Borac sutra je gost Slobode. Iz banjalučkog kluba poručuju da su dobro radili u pauzi i da će se to vidjeti na terenu Tušnja.


Ušli su jako dobro u prvenstvo

- Sutrašnja utakmica protiv Slobode će biti teška, rekao je Nemanja Miljanović, trener Borca, te dodao:

- Oni su ekipa koja se trenutno nalazi na drugom mjestu u Premijer ligi BiH, sa samo jednim porazom od Sarajeva kući. Ušli su jako dobro u prvenstvo, a odlikuje ih kompaktnost i borbenost, sa individualnim kvalitetom i radom njihovog trenera. Nastavili su sa dobrim igrama sa kraja prošle sezone, tako da nas očekuje jako tešao utakmica. Moramo dati naš maksimum, a znamo da teren na Tušnju nije baš u najboljem stanju, to imamo u svijesti. Naše greške moramo svesti na minimum ako hoćemo pozitivan rezultat, a u svaki meč ulazimo sa ciljem da uzmemo tri boda. Sutra je prvenstveno bitno da ne izgubimo, ali sa tri boda se vraćamo na pravi kolosjek. Nema druge, nego maksimalna koncentracija sa naše strane ako hoćemo pozitivan rezultat, .

Van stroja samo je Marko Kujundžić koji se poslije oporavka od povrede vratio treninzima, a na raspolaganju stručnom štabu bit će od iduće sedmice.


Posebno dobro igraju na svom terenu

- Sloboda je izuzetno dobra ekipa, dosta kompaktna, a posebno dobro igraju na svom terenu. Mi kao Borac imamo svoje ciljeve, fokusirani smo na sebe. U svakom susretu cilj nam je pobjeda, ali ćemo biti zadovoljni i remijem, s obzirom da idemo u goste drugoplasiranoj ekipi, istakao je vezista Dejan Meleg.

Utakmica Sloboda – Borac igra se sutra na stadionu Tušanj u Tuzli (21 sat).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.