ZVANIČNO

Turci se razišli s Gunešom

Sporazumni raskid saradnje

Guneš: Koštao ga debakl od Nizozemske. AGENCIJE

A. V.

10.9.2021

Nogometni savez Turske i selektor seniorske reprezentacije Šenol Guneš (Senol Gunes) dogovorili su sporazumni prekid saradnje, objavila je u petak krovna nogometna organizacija u Turskoj.

Do raskida ugovora je došlo nakon što je reprezentacija Turske u utorak poražena s uvjerljivih 6:1 na gostovanju kod Nizozemske u Amsterdamu u dvoboju 6. kola skupine G evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Bio je to prvi poraz Turaka u ovim kvalifikacijama, ali prethodio mu je i domaći kiks protiv Crne Gore u dvoboju 4. kola, kad su Turci osvojili samo bod nakon što su vodili 2:0.

Guneš se na meti kritičara našao već u junu, nakon lošeg nastupa Turske na Evropskom prvenstvu, gdje su Turci s tri poraza i gol-razlikom 1:8 završili uvjerljivo na dnu grupe A u kojoj su još bile Italija, Švicarska i Vels.

- Nakon razgovora s glavnim trenerom nacionalnog tima Šenolom Gunešom, odlučeno je da ćemo se sporazumno razići - stoji u službenom priopćenju Turskog nogometnog saveza u kojem su zahvalili dosadašnjem selektoru na njegovom radu i doprinosu, prenosi Hina.

Guneš je na selektorsku poziciju izabran u marut 2019.

Iz Turskog nogometnog saveza još nisu obznanili ko će naslijediti Gunesa na mjestu selektora A reprezentacije.

Nakon šest od deset kola kvalifikacija za SP 2022. Turska se nalazi na trećem mjestu sa 11 bodova, a ispred nje su Nizozemska i Norveška sa po 13 bodova. Na SP u Kataru direktno će se plasirati samo najbolja reprezentacija iz grupe, a drugoplasirana ekipa će u doigravanje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.