NJEMAČKA

Spektakularna utakmica u Leverkuzenu i pobjeda Borusije Dortmund

"Milioneri" slavili u utakmici sa sedam golova

Haland: Jedan od junaka "Milionera". TWITTER

E. Ćosić

11.9.2021

Sjajnu utakmicu odigrali su Bajer Leverkuzen i Borusija Dortmund u okviru 4. kola Bundeslige. Na kraju su "Milioneri" nakon preokreta slavili sa čak 4:3.

Goleada je započela već u 9. minuti kada je "Apotekare" u prednost doveo Fabian Virc (Wirtz). Poravnjanje Borusiji je donio čudesni Erling Haland (Haaland) u 37. minuti, a do kraja prvog poluvremena viđen je još jedan pogodak. Fabian Virc je ovog puta bio asistent, a strijelac gola u sudijskoj nadoknadi bio je Patrik Šik (Patrick Schick).

Odlično je počelo i drugo poluvrijeme, pošto su u prvih deset minuta igre viđena dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je Žulijan Brant (Julien Brandt) pogodio u 49. minuti za novo izjednačenje, a onda je Musa Dijabi (Moussa Diaby) šest minuta kasnije ponovo doveo Bajer u vodstvo.

I onda sjajnih šest minuta "Milionera". Prvo je Rafael Gerero (Guerreiro) u 71. pogodio za novo, treće poravnanje na ovoj utakmici, da bi Haland u 77. bio siguran egzekutor penala za preorket i veliku pobjedu.

U istom terminu odigrana su još četiri susreta: Frajburg - Keln 1:1, Grojter Furt - Volfsburg 0:2, Hofenhajm - Mainc 0:2 i Union Berling - Augzburg 0:0. Danas se igra još derbi utakmica ovog kola, a sastaju se Lajpcig i Bajern Minhen (18:30 sati).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.