EMOTIVNO NA TEATRU SNOVA

Ronaldo je bio odličan po povratku na Old Traford, a posebno su sretni bili njegova majka i legendarni Ferguson

Dolores i legendarni škotski trener sa tribina pratili današnju utakmicu protiv Njukastla

Dolores i Ferguson. TWITTER

Piše: E. Ćosić

11.9.2021

Kristijano Ronaldo (Cristiano) nastavio je tamo gdje je stao prije 12 godina kada je napustio Mančester junajted. U prvoj utakmici po povratku na Old Traford sjajni Portugalac je postigao dva gola u pobjedi "Crvenih đavola" nad Njukastlom (4:1).

Ronaldo je pogađao u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena za 1:0, te u 62. minuti za 2:1, a navijači Junajteda su bili u delirujumu nakon golova svog ljubimca. Erupciju oduševljenja izazvao je samim izlaskom na zagrijavanjem, a pogocima je napravio ludnicu na Teatru snova.

Bilo je i emotivno. Vratio se u klub nakon 12 godina, a sa tribina ga je pratila njegova majka Dolores, a tu je bio i njegov "fudbalski otac" Sir Aleks Ferguson (Alex). Kamere su uhvatile reakciju Dolores koja je zaplakala od sreće, te Fergusona koji se ponosno smijao.

Podsjećamo, legendarni škotski trener je jedan od najzaslužnijih za povratak Ronalda u Mančester junajted. Inače, Ronaldo je s današnja dva pogotka došao do brojke od 86 golova u Premijer ligi, a 120 ukupno u crvenom dresu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.