LEGENDARNI AS ROME

"Kralj Rima" je oduševljen Murinjom

Portugalski stručnjak je legendarnog Totija zadivio svojom sposobnošću

Toti - Murinjo. TWITTER / AVAZ

E. Ćosić

14.9.2021

Legendarni Frančesko Toti (Francesco Totti) je najveći igrač u historiji Rome, a u velikom intervjuu za "Gazzette dello Sport" nije krio oduševljenje novim trenerom svog kluba Žozeom Murinjom (Jose Mourinho).

- U ranoj smo fazi sezone i teško je raditi prognoze, ali neke stvari mi se već sada jako sviđaju, rekao je "Kralj Rima", te nastavio:

- Sama činjenica da je Murinjo odabrao Romu nešto govori. On je jako fleksibilan trener. Osvojio je sve i ima harizmu, igrači ga prate i slušaju. Nema nimalo sumnje da će biti najbolji mogući motivator i figura u svlačionici, poručio je Toti, kojeg je Murinjo zadivio sposobnošću da se tako brzo prilagodi novoj okolini:

- Oduvijek je bio i bit će posebna vrijednost klubu, i na terenu i onime što radi s igračima kao grupom. Zadivio me sposobnošću da se tako brzo prilagodi novoj okolini. Stavlja se ispred svih, on je naš gromobran i to u gradu poput Rima može biti odlučujući faktor, rekao je legendarni Toti koji je sa 307 golova najbolji strijelac u historiji "Vučice" i teško da će ga iko ikada svrgnuti sa trona.

Inače, Roma je nakon tri kola lider Serije A sa maksimalnim učinkom od tri pobjede. U nedjelju je Roma slavila protiv Sasuola sa 2:1, a to je bila jubilarna 1.000 utakmica Žozea Murinja u trenerskoj karijeri. To je bio i 639. trijumf za "Posebnog", koji je to znao proslaviti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.