PRVO KOLO GRUPNE FAZE

Bajern ponovo razbio Barcelonu, briljirao Levandovski

Derbi prvog kola nove sezone Lige prvaka igrao se na Nou Kampu

Levandovski: Postigao gol u 18. utakmici zaredom. AFP

Piše: E. Ćosić

14.9.2021

Danas nam se vratila Liga prvaka. Prvog dana odigrano je osam utakmica najjačeg evropskog klupskog takmičenja, a viđeno je nekoliko zanimljivih rezultata.

Prve dvije utakmice, one između Sevilje i Salcburga, odnosno Jang Bojsa i Mančester junajteda, bile su jako zanimljive. Na utakmici u Španiji su bila dosuđena čak četiri penala za poluvrijeme (1:1), dok je u Švicarskoj Jang Bojs nakon preokreta golom u 95. minuti savladao Mančester junajted (2:1).

U terminu od 21 sat najviše pažnje privukao je meč Barcelone i Bajerna, a "Bavarci" su ponovo razbili Barcelonu. Ovog puta su Robert Levandovski (Lewandowski) i društvo slavili sa 3:0. Nakon što je Bajern prije dvije godine savladao Barcelonu sa čak 8:2, večeras su izabranici Juliana Nagelsmana (Nagelsmann) ponovo bili noćna mora za posrnulog katalonskog giganta. 

Do vodstva ih je doveo Tomas Miler (Thomas Muller) u 33. minuti meča. Nijemcu je to bio sedmi gol u posljednjih šest utakmica protiv Barcelone u Ligi prvaka. Robert Levandovski je potom dodao dva gola, u 56. i 85. minuti. Nevjerovatni Poljak je tako nastavio sjajan niz od 18 utakmica zaredom na kojima postiže gol za svoj klub.

Vrijedi spomenuti da su u večerašnjem susretu Malmea i Juventusa (0:3) igrali bh. reprezentativci Anel Ahmedhodžić i Adi Nalić. Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta, dok je Nalić priliku za igru dobio u 59. minuti. 

Svi rezultati današnjih utakmica prvog kola:

Sevilja - Salcburg 1:1 

Jang Bojs - Mančester junajted 2:1

Barcelona - Bajern Minhen 0:3

Čelzi - Zenit 1:0

Dinamo Kijev - Benfika 0:0

Lil - Volfsburg 0:0

Malme - Juventus 0:3

Viljareal - Atalanta 2:2


90. - Kraj utakmica!

90+4. - VAR poništava gol u Kijevu, tamo je u susretu Dinama i Benfike i dalje 0:0.

85. - Barcelona – Bayern 0:3: GOOOOOOOOOL! Ter Štegen je ponovo savladan, Barcelona je na koljenima. Strijelac je ponovo Robert Levandovski, njegov drugi gol večeras! Lopta se ponovo od stative odbila do Levandovskog, a Poljak je prvo sjajnim driblingom izbacio Pikea, a onda lijevom nogom matirao golmana Barcelone.

84. - Viljareal – Atalanta 2:2: Crveni za domaće! Drugi žuti karton zaradio je Kokelan, Viljareal će do kraja meča igrati s igračem manje.

83. - Viljareal – Atalanta 2:2: GOOOOOOOOL! Robin Gosens je pogodio, Atalanta se vraća u igru! Mirančuk je asistirao za gol njemačkog reprezentativca.

75. - Barcelona je i dalje bez šuta u okvir gola, a do kraja utakmice je ostalo 15 minuta plus sudijska nadoknada.

73. - Viljareal – Atalanta 2:1: GOOOOOOOOL! Preokret u Španiji! Danjuma je sada pogodio, Viljareal vodi protiv Atalante! Odlična izmjena Unaija Emerija, rezervista je donio preokret rezultata. Njemu je asistirao još jedan rezervista na današnjem meču Džerard Moreno.

72. - Gorecka je sada bio nestrpljiv, odlučio se na udarac, ali nije uputio šut koji bi mogao ugroziti Ter Štegena. I dalje je 2:0 za "Bavarce".

69. - Čelzi – Zenit 1:0: GOOOOOOOL! Romelu Lukaku je u nevjerovatnoj formi. Novi gol Belgijanca i "Plavci" su konačno pronašli put do gola ruskog tima. Azpilikueta je zabilježio asistenciju.

64. - Utakmica na Nou Kampu je u potpunosti u kontroli fudbalera Bajerna. I dalje je 2:0, Bavarci su ti koji drže loptu duže u svojim nogama.

63. - Lil – Volfsburg 0:0: Crveni karton! Džon Bruks je zaradio drugi žuti karton, odnosno isključenje. Volfsburg će do kraja susreta imati igrača manje.

59. - Ronald Kuman pokušava sa izmjenama razdrmati ekipu, Gavi i Demir su u igri umjesto Buskeca i Roberta.

56. - Barcelona – Bayern 0:2: GOOOOOOOL! Robert Levandovski pogađa uz dosta sreće nakon što mu se lopta odbila od stativu. Musiala je prethodno pogodio okvir gola. Bajern vodi sa 2:0, Barcelona je u teškoj situaciji.

48. - Lil – Volfsburg 0:0: VAR poništava gol Davida, ostaje 0:0 na stadionu Pijer Moroj.

46. - Počelo nje drugo poluvrijeme na večerašnjim utakmicama!

46. - Poražavajuća statistika Čelzija. "Plavci" na Stemford Bridžu za 45 minuta igre nisu uputili šut prema okviru gola Zenita.



Barcelona – Bayern 0:1

Malme – Juventus 0:3

Viljareal – Atalanta 1:1

Čelzi – Zenit 0:0

Dinamo Kijev – Benfika 0:0

Lil – Volfsburg 0:0


45. - Kraj prvog poluvremena na svim terenima!

45. - Malme – Juventus 0:3: GOOOOOOOO! Novi pogodak Juventusa koji završava posao za poluvrijeme. Alvaro Morata je sada pogodio.

43. - Malme – Juventus 0:2: GOOOOOOOOL! Juventus je udvostručio prednost preko Paula Dibale, koji je bio siguran egzekutor najstrožije kazne. Lase Nilsen je skrivio kazneni udarac.

39. - Viljareal – Atalanta 1:1: GOOOOOOOL! Viljareal preko Trigerosa dolazi do poravnanja rezultata!

34. - Barcelona – Bayern 0:1: GOOOOOOOL! Tomas Miler je pogodio, Bajern vodi na Nou Kampu. Lopta je na putu do gola zakačila Džerara Pikea i prevarila večeras sjajnog Ter Štegena. Miler ima nevjerovatan skor protiv Barcelone, ovo mu je sedmi gol u šest utakmica

27. - Ponovo sjajna šansa za Bajern. Džamal Musijala je šutirao, ali blok je odradio svoj posao. I dalje je 0:0 na Nou Kampu.

22. - Malme - Juventus 0:1: GOOOOOOL! Promjena rezultata u Švedskoj. Aleks Sandro je pogodio za "Staru damu".

19. - Sjajna šansa za Leroja Sanea! Šutirao je s ruba šesnaesterca, ali odbranom se istakao Ter Štegen.

12. - Bez većih uzbuđenja na Nou Kampu. Sada je Luk De Jong uhvaćen u nedozvoljenoj poziciji.

6. - Viljareal - Atalanta 0:1: GOOOOOOL! Promjena rezultata u Španiji. Frojler je strijelac.

5. - Sudija Majkl Oliver je posegnuo za kartonom. Džošua Kimih je prvi igrač koji je zaradio javnu opomenu.

1. - Počela je utakmica na Nou Kampu! Sa centra su krenuli fudbaleri Bajerna.

Dobro došli na tekstualni prijenos derbija prvog kola nove sezone Lige prvaka između Barcelone i Bajern Minhena. Pratit ćemo dešavanja i sa ostalih terena. Izašli su početni sastavi za okršaj na Nou Kampu.

Barcelona: Ter Stegen, Pike (Pique), Arauho (Araujo), Buskec (Busquets), Depaj (Depay), Pedri, Alba, S. Robrto, Frenki De Jong (Frenkie), Luk De Jong (Luuk) i Erik Garsija (Eric Garcia).

Bajern: Nojer (Neuer), Upamekano (Upamecano), Zile (Sule), Pavar (Pavard), Kimih (Kimmich), Gerecka (Goretzka), Levandovski (Lewandowski), Sane, Dejviz (Davies), Miler (Muller) i Musiala.

U terminu od 21 sat igra se još pet susreta, a sastaju se Čelzi - Zenit, Dinamo Kijev - Benfika, Lil - Volfsburg, Malme - Juventus i Viljareal - Atalanta.

Jedan od šestorice bh. predstavnika u Ligi prvaka ove sezone Anel Ahmedhodžić našao se u početnih 11 svog Malmea koji dočekuje Juventus. Adi Nalić je na klupi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.