LIGA PRVAKA

Jang Bojs napravio senzaciju, utakmicu u Sevilji obilježio veliki broj penala

Utakmicama u Španiji i Švicarskoj započela je nova sezona najjačeg evropskog klupskog takmičenja

Jang Bojs: Preokret i velika pobjeda. TWITTER

E. Ćosić

14.9.2021

Utakmicama Sevilja - Salcburg i Jang Bojs - Mančester junajted započela je nova sezona Lige prvaka. Iako je Sevilja bila favorit na svom terenu može biti zadovoljna neriješenim rezultatom (1:1), jer su gosti iz Austrije promašili dva penala, dok je u Švicarskoj viđena prava senzacija (2:1).

Prvo je u 27. minuti Karim Adejami (Adeyami) propustio realizovati svoj penal, a onda je osam minuta kasnije siguran egzekutor najstrožije kazne bio Luka Sučić. Međutim, i Sučić se transformisao iz junaka u tragičara, jer je promašio novi, treći penal za Salcburg.

On nije bio precizan u 37. minuti, a to je znao kazniti Ivan Rakitić. U 42. minuti dosuđen je novi penal na utakmici, ovog puta za Sevilju, a siguran sa bijele tačke bio je hrvatski fudbaler. Na kraju je to bio i konačan rezultat utakmice na Sančez Pichuanu, a vrijedi spomenuti da je Jusuf En Nesiri (Youssef En Nesyri) zaradio dva žuta kartona, odnosno isključenje.

U drugoj utakmici Jang Bojs je nakon preokreta savladao Mančester junajted. "Crveni đavoli" su poveli u 13. minuti pogotkom Kristijana Ronalda (Cristiano) koji je večeras po 177. put zaigrao u Ligi prvaka, čime je izjednačio rekord Ikera Kasiljasa (Casillas). 

Međutim, Aron Van Bisaka (Aaron Wan Bissaka) je u 35. minuti napravio veliku glupost i zaradio direktan crveni karton. To je olakšao posao domaćima, Nikolas Mumi Ngamelu (Nicolas Moumi Ngamaleu) u 66. minuti, da bi u petoj minuti sudijske nadoknade za preokret i veliku pobjedu pogodio Džordan Sibačeu (Jordan Siebatcheu).

Navijači Junajteda će vjerovatno biti kivni na svog trenera Olea Gunara Solskjaera (Gunnar Solskjaer), koji se odlučio braniti protiv mnogo slabijeg rivala, a u 72. minuti je odlučio iz igre izvući i Ronalda i Brunu Fernandesa.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.