GOVORIO ZA AMAZON PRIME

Džeko: Protiv Čelzija sam postigao svoj najbolji gol u karijeri

- Pregovarao sam sa Interom dva ili tri puta tokom karijere. Rekao sam Murinju da sam dao što sam mogao Romi, rekao je napadač BiH

Džeko se prisjetio starih vremena. Twitter

M. K.

15.9.2021

Kapiten reprezentacije BiH i napadač Intera, Edin Džeko, u razgovoru za Amazon Prime Video govorio je o mnogim stvarima kako iz prošlosti tako i sadašnjosti.

U napadu Intera "Dijamant" igra s Lautarom Martinezom, drugim Argentincem nakon što je ranije nastupao sa Serhiom Aguerom (Sergio Aguero) u Mančester sitiju

- Bilo mi je super sa Aguerom jer kvalitetni igrači uvijek mogu igrati zajedno. Ako uradim ovdje s Lautarom ono što smo učinili Aguero i ja, onda ću biti sretan. Lautaro je sjajan igrač, kaže Džeko.

Potom se osvrnuo na odlazak iz Rome i trenera Žozea Murinja (Jose Mourinho).

- Pregovarao sam sa Interom dva ili tri puta tokom karijere. Rekao sam Murinju da sam dao što sam mogao Romi i da mi se neke stvari u posljednje vrijeme u Romi nisu sviđale. Mnogo poštujem Murinja i Romu koja mi je dala toliko toga, ali rekli su mi da mi ne bi produžili ugovor, a na drugoj strani u Interu sam vidio mnogo povjerenja u mene, prisjeća se naš napadač.

Novinari Amazon Primea podsjetili Džeku na njegov fenomenalni pogodak u Ligi prvaka, kada je u dresu Rome zatresao mrežu Čelzija.

- Zasigurno je to bio moj najbolji gol. Takav potez uhvatite ili kako treba ili nikako, prisjetio se Edin.

Potom se osvrnuo i na igre u Volfsburgu gdje je bio prvak Njemačke.

- U Volfsburgu nismo bili favoriti. Na kraju je ekipa osvojila Bundesligu i to je jedino važno. U Sitiju smo bili snažni i morali smo pobjeđivati i osvojiti titulu. Mančini (Roberto Mancini) je doveo je mnogo sjajnih igrača. Gotovo smo uvijek igrali s dva napadača, igrao sam puno, ali kad nisam igrao, pitao sam trenera zašto. Osvojili smo prvenstvo i FA Cup i samo mu se moram zahvaliti, ističe Džeko. 

O Romeluu Lukakuu, čije mjesto je zauzeo u Interu, Džeko kaže:

- U posljednje dvije godine dao je mnogo Interu. Osvojio je Skudeto i napravio mnogo stvari. Ali ja ne osjećam taj teret, mislim samo na Inter i na to kako pomoći ekipi. Jedva čekam utakmicu protiv Reala koja će nam biti najteža u ovoj fazi takmičenja Lige prvaka, rekao je Edin Džeko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.