ŠOKANTNE VIJESTI

U brutalnoj tučnjavi nakon utakmice ubijen navijač Filadelfije

Jedna osoba je poginula, dok su dvije povrijeđene

Jedan navijač Filadelfije podlegao povredama. TWITTER

E. Ćosić

16.9.2021

Šokantne vijesti stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje je nakon brutalne tučnjave u Filadelfiji jedna osoba poginula, a dvije su povrijeđene. Tučnjava se dogodila poslije polufinalnog susreta srednjoameričke Lige prvaka između Filadelfije i Klub Amerike iz Meksika (0:2).

Prema izvještaju policije iz Filadelfije, deset osoba u dresovima Klub Amerike potuklo se s nešto manjom grupom muškaraca za koje se smatra da su bili navijači Filadelfije. Do tučnjave je došlo nakon kraćeg prepucavanja nakon kojega je spomenuta grupa potrčala za jednom osobom koja je bježala iz restorana.

Kad su ga uhvatili, jedan od huligana je 28-godišnjaka udario velikim metalnim poklopcem kante za smeće, nakon čega se muškarac srušio na tlo. Nakon toga je na njega nasrnula čitava grupa koja ga je, dok je ležao na tlu, udarala i skakala mu po glavi. Huligani su pobjegli, a muškarac je podlegao ozljedama.

Policija je objavila da su restoran i područje oko njega pokriveni kamerama visoke rezolucije te da vjeruju da će vrlo brzo identificirati napadače za koje se vjeruje da žive na području SAD-a.

Klub Amerika je sa ukupnih 4:0 u dvomeču izborila finale Lige prvaka, a tamo će igrati sa boljim iz duela Kruz Azula i Montereja, prenosi "Index.hr".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.