TVRDE KATALONSKI MEDIJI

Rukovodstvo Barcelone u dilemi: Da li će preživjeti Pjanićev "krvnik"

Laporta i Juste žele smijeniti nizozemskog trenera, ali Kuman ima jaku podršku drugih

Pjanić: Bio u nemilosti trenera Kumana. TWITTER

E. Ćosić

16.9.2021

Rukovodstvo Barcelone podijeljeno je kada je u pitanju budućnost nizozemskog trenera Ronalda Kumana (Koeman) u klubu na Nou Kampu. 

Kako tvrdi španski list "AS", predsjednik Đoan Laporta (Joan) i Rafael Juste (Yuste) žele da se riješe Nizozemca, ali sa druge strane Kuman ima jaku podršku drugih. Za njegov ostanak su direktor fudbala Matijeu Alemani (Matieu Alemany) i tehnički sekretar Ramon Planes.

Oni smatraju da je Nizozemac manje zlo od trenutne situacije u klubu, te da su zbog toga za njegov ostanak. Također, u prilog ostanku Kumana ide i ugovor prema kojem bi u slučaju otkaza Nizozemac morao dobiti 12 miliona eura odštete. Poznato je da katalonski gigant muku muči sa dugovanjima i finansijskim problemima, pa bi eventualno obeštećenje Kumana bilo dodatni udarac na budžet kluba.



Podsjećamo, reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić bio je u nemilosti trenera Kumana, zbog kojeg je ovog ljeta otišao na jednogodišnju posudbu u Bešiktaš. Naš fudbaler je prošle sezone u svim takmičenjima skupio 30 nastupa, od čega 19 u La Ligi, a uglavnom je ulazio sa klupe za rezervne igrače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.