EVROPA LIGA

Vest hem slavio na Maksimiru, Rajs jubilej obilježio sjajnim golom

Engleski fudbaler oduzeo loptu na svojoj polovici, a onda sam završio akciju

Rajs: Sjajan nastup u 150. utakmici za klub. TWITTER

E. Ćosić

16.9.2021

Fudbaleri Vest hema slavili su na Maksimiru u prvom kolu Evropske lige grupe H ekipu protiv ekipe Dinama rezultatom 2:0. Popularni "Čekičari" su bez većih problema savladali nekreativne "Modre" koji su meč završili bez ijednog udarca u okvir gola.

Vest hem je do vodstva stigao u 22. minuti kada je Majkl Antonio (Michael Antonio) iskoristio nevjerovatnu glupost Teofila Katarina (Theophile-Catharine), koji je poslao kratku loptu do Dominika Livakovića. Napadač Vest hema je presjekao dodavanje, a onda loptu gurnuo pored nemoćnog golmana "Modrih".

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0 za Vest hem, a "Čekičari" su prednost udvostručili već nakon pet minuta igre u nastavku. Deklan Rajs je na svojoj polovici presjekao loptu, a onda sam krenuo i završio akciju za 2:0. Engleskom reprezentativcu je to bio jubilarni 150. meč za Vest hem, a obilježio ga je na sjajan način.

Na ovoj utakmici nastupila su i dvojica bh. reprezentativaca Luka Menalo i Amer Gojak, koji su priliku za igru dobili u 84. minuti utakmice. U okviru ove grupe odigrana je još jedna utakmica, a Genk je savladao bečki Rapid sa 1:0.

U terminu od 18:45 odigrano je još šest utakmica:

Bajer Leverkuzen - Ferencvaroš 2:1

Betis - Seltik 4:3

Crvena zvezda - Braga 2:1

Galtasaraj - Lacio 1:0

Lokomotiv Moskva - Marsej 1:1

Midtjeland - Ludogorecd 1:1

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.