FK ŽELJEZNIČAR

Haris Škoro iz Ciriha za "Avaz": Ponosan sam što sam član Željine historije

Pred svima nama, koji smo na bilo koji način vezani za Želju, veliki je praznik

Haris Škoro. Arhiva

Piše: G. Šumar

17.9.2021

Nekadašnjem asu FK Željezničar Harisu Škori žao je što večeras neće biti na "Plavoj večeri", koju su povodom 100. rođendana kluba s Grbavice organizovali veterani Želje.

Tradicija i navijači

- Ne mogu sad nikako doći u Sarajevo, doći ću za 15-ak dana - rekao je u razgovoru za „Dnevni avaz“ Škoro, koji nakon uspješne igračke karijere živi u Cirihu.

Naravno, svim navijačima i članovima FK Željezničar prvo je čestitao veliki jubilej.

- Pred svima nama, koji smo na bilo koji način vezani za Želju, veliki je praznik. Mislim da je Željezničar jedan od najboljih klubova, ne samo u BiH, nego i – kako se to danas popularno naziva, našoj regiji. Tolika tradicija, toliko ljudi koji prate taj klub... to je sigurno velika stvar. Željo je uvijek bio omiljen i u bivšoj Jugoslaviji, tako da mu želim sve najbolje. Ponosan sam što sam član Željine historije, odnosno što sam u jednom periodu igrao za taj klub.

Škoro je, podsjetimo, plavi dres nosio od 1982. do 1987. godine. U sezoni 1984/85. predvodio je plavi tim do polufinala Kupa UEFA-e.

- Ako sam dao neki doprinos u stvaranju jednog takvog giganta, jako mi je drago. Na Grbavici sam se afirmirao... To je klub koji mi je pružio dosta toga. Nadam se da sam to sve vratio makar na jedan mali način - rekao je Škoro.


Novac i igrači

Redovno prati sve informacije vezane za Želju.

- Drago mi je što je trenutno trener Tomo Ivković. Vjerujem da će vratiti Želju na one staze na kojima smo navikli da bude klub s Grbavice – na ili u sami vrh. Znam da zadnje dvije-tri godine nije išlo kako treba, nedostajalo je i novca i igrača. Ali i veliki evropski klubovi poput Barcelone, Reala... nekad uđu u krizu. Ne treba to shvatati tragično, ali treba uraditi sve da se ponovo i to što prije na pravi način organizira klub, što je preduvjet povratka na stare staze slave – zaključio je Škoro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.