VELIKI JUBILEJ

Mehmed Baždarević iz Sošoa za "Avaz": Na Grbavici sam proveo najljepši dio života

Velika je stvar biti dio Željine porodice, rekao je popularni Meša

Mehmed Baždarević. Arhiva

Piše: G. Šumar

17.9.2021

Legenda kluba s Grbavice Mehmed Beždarević čestitao je 100. rođendan FK Željezničar, koji će večeras na prigodnoj „Plavoj večeri“ obilježiti veterani „Plavih“.


Slavni klub

- Za mene je velika stvar, vjerovatno, i za druge, ali za mene i ponajviše što sam član Željine porodice, jer sam na Grbavici proveo svoju mladost i najljepši dio života - rekao je popularni Meša za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Ustvari, tu sam stvoren kao fudbaler - sportista, takav kakav jesam, sa svim kvalitetima i manama. To je taj period i moj, odnosno naš Željo. Sretan sam što sam dio svega toga, jedne historije, jedne tradicije, slavnog kluba.

Pred nama je veliki dan, ali velike godine, jer malo je klubova u svijetu koji su opstali toliko dugo.

Baždarević ističe da je FK Željezničar uvijek bio klub koji je širio prijateljstvo.

- Pored toga što je stvarao velike sportiste, stvarao je i – tako da kažem, prave ljude. Željo je uvijek imao ideju: Biti dobar sportista, ali i dobar čovjek. I zbog toga je veliki, a ja bih volio da bude još veći – konstatira Baždarević.



Velika fešta

Nekadašnji selektor naše reprezentacije je spriječen obavezama da u naredna tri dana, kada je planirana centralna proslava velikog jubileja, doputuje u naš glavni grad.

- U Sarajevo ću doći 25. ili 26. septembra... U svakom slučaju, volio bih da subotnja utakmica s Veležom i najavljena nedjeljna veliki fešta i navijački vatromet prođu u najboljem redu.

Vjerujem da će naši navijači, koji su veliko bogatstvo kluba, pokazati svoju veličinu, ali i da je Željo jedan pravi predstavnik bh. fudbala. Pa i više od toga – zaključio je Baždarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.