VELEŽ

Dudić: Da smo birali najgori raspored, to bi bio ovaj koji igramo

Nažalost, ostali smo bez Brandaoa i Ovčine

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: Er. B.

17.9.2021

U prvih osam kola Velež je zabilježio tri poraza (u cijeloj prošloj sezoni "Rođeni" su imali četiri izgubljene utakmice), a slijede tri teška protivnika za kraj prvog kruga takmičenja u m:tel Premijer ligi BiH - Željezničar, banjalučki Borac i Tuzla City. 

Mostarci u posljednje tri utakmice protiv Željezničara nisu poraženi, u duelima s Borcem su izgubili jednu od tri duela, dok su protiv Tuzla Cityja ostvarili dva remija i pobjedu. Međutim, ako žele osvojiti što više bodova u iduće tri utakmice, morat će ponuditi nešto više nego protv Zrinjksog Pod Bijelim Brijegom (2:1).

- Da smo birali najgori raspored, to bi bio ovaj koji mi igramo, rekao je trener Veleža Feđa Dudić i dodao:

- Svi timovi koji žele igrati u Evropi sada igraju s nama. A nažalost, ostali smo bez Brandaoa (povreda, op. a.), kao i Harisa Ovčine koji je dobio treći žuti karton. Imamo kadrovskih problema, ali vidjet ćemo do utakmice na Grbavici ko će biti spreman.

Velež je porazom u mostarskom gradskom derbiju prekinuo mini seriju od tri utakmice bez poraza, ali u mostarskom klubu vjeruju da na Grbavici mogu početi novi uspješan niz. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.