KVALIFIKACIJE ZA SP

Hurem: Uslovi na terenu nisu odgovarali našoj igri

Selektorka BiH poslije poraza od Crne Gore

Hurem: Vrijeme pokvarilo igru. N/FS BiH

A. V.

17.9.2021

Ženska reprezentacija BiH poražena je danas od Crne Gore s 2:3 u prvoj utakmici kvalifikacija za SP.

Po završetku utakmice, selektorka reprezentacije Bosne i Hercegovine Samira Hurem izjavila je da uslovi za igru nisu odgovarali našem timu.

- Težak teren, koji je više odgovarao ekipi Crne Gore. One na ovaj način igraju i kad su bolji uslovi, dok naša igra ima drugačiji oblik i nismo uspjeli da se snađemo. Žao mi je što je vrijeme pokvarilo igru, ali sami smo krivi jer smo rano primili dva gola. Nismo u meč ušli na način na koji smo trebali. Međutim, vratili smo se, pokazali da imamo kvalitet i izjednačili smo rezultat. Uslovi na terenu nisu odgovarali našoj igri i žao mi je. Nadam se da će u budućnosti biti bolje, a gostima čestitam na požrtvovanosti i borbenosti. Dobile su dva crvena kartona na kraju, ali sve za tri boda - rekla je Hurem.

Hurem se osvrnula i na naredni meč sa Maltom.

- Mi ćemo ići na pobjedu, ali ova utakmica je pokazala da nikad ne možete znati šta vas očekuje. Trenirali smo, radili smo dobro ali nismo mogli u ovim uslovima. Na Malti ćemo igrati na terenu sa vještačkom travom, što će opet biti nova promjena za nas. Očekujem da ćemo igrati bolje i da ćemo doći do bodova - dodala je bh. selektorka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.