ZANIMLJIVA PRIČA

Tomas Tuhel finansirao operaciju djeteta svoje čistačice

Njemački trener je po dolasku u PSG 2018. godine zaposlio jednu čistačicu, porijeklom s Filipina

M. K.

Tuhel je pokazao da je veliki čovjek

Foto: AFP


Ova priča imala je preko 25 hiljada lajkova na stranici "Footy Accumulators" na Twitteru, ali pošto se nerijetko događa da slične priče bivaju izmišljene, francuski RMC je provjerio ove informacije i potvrdio da su istinite.

Tomas Tuhel (Tuchel), evropski prvak s Čelzijem od jučer je u središtu zanimanja zbog stvari koja nema nikakve veze s nogometom. Naime, na Twitteru se pojavila priča, koju je potvrdio francuski RMC, a objavio je Index.

Njemački trener je po dolasku u PSG 2018. godine zaposlio jednu čistačicu, porijeklom s Filipina, da mu čisti kuću. Nakon nekog vremena on i njegova supruga zbližili su se s njom te doznali da posao obavlja kako bi zaradila novac za operaciju sina koji ima probleme sa srcem.

Tuhel je odlučio finansirati operaciju i pomoći u liječenju njenog djeteta. Potom je pred odlazak iz Pariza u decembru 2020. godine odlučio još jednom gestom pokazati ljudsku veličinu, kada je čistačici kupio kuću na Filipinima, budući da je znao za njenu želju da se jednog dana vrati u svoj rodni kraj.

NA VRH

Podijeli članak na