SVAĐA U SITIJU

Gvardiola ljut: Neću se izviniti, odlazim ako budem imao problem s navijačima

Pep zarađuje oko 300.000 funti sedmično, zar ne? Mogao bi da uzme dio tog novca i kupi ulaznice našim navijačima, rekao je generalni sekretar Udruženja navijača Mančester sitija

Pep Gvardiola. Arhiva

G. Š. / Mozzart

18.9.2021

Izgledalo je kao usputni komentar, pokušaj da motiviše navijače da napune stadion za današnju utakmicu protiv Sautemptona, a ispade ozbiljan konflikt koji je doveo do toga da Pep Gvardiola (Guardiola) poruči kako može i da ode iz kluba ako se ispostavi da ga navijači ne žele. O čemu se radi?


Niko nema novčanik bez dna

Nakon utakmice Lige šampiona Mančester siti - RB Lajpcig španski stručnjak poručio je kako njegovim momcima treba veća podrška za vikend, jer će biti umorni. On je pokazao otvoreno nezadovoljstvo slabom posjetom (na tribinama Etihada bilo je oko 38.000 navijača; kapacitet iznosi 55.000), međutim na ovu "zamjerku" odgovorio je generalni sekretar Udruženja navijača Mančester sitija Kevin Parker.

- Pep zarađuje oko 300.000 funti sedmično, zar ne? Mogao bi da uzme dio tog novca i kupi ulaznice našim navijačima. Ne razumijem! Da li zaista misli da je nekoga motivisao da kupi ulaznicu nakon onoga što je rekao, kazao je ljutito Parker pa nastavio: 

- Niko nema novčanik bez dna. Karte su skupe, ljudi su bili na odmorima i nemaju toliko sredstava. A i grupna faza Lige šampiona umije da bude pomalo dosadana. Evo, Lajpcig je doveo svega 100 navijača.

Gvardiola nije ostao nijem nakon ovih riječi...

- Da se izvinim zbog onoga što sam rekao? Ne, neću to uraditi. Šta sam pogrešno rekao? Da nam je potrebna podrška? Samo sam pozvao ljude da dođu u većem broju i uživaju u igri. Nikoga nisam pitao: A zašto ti nisi došao? Gospodin Parker bi mogao pažljivije da pogleda šta sam izjavio. Nemam namjeru da se izvinjavam. Ja nikada neću imati problem sa svojim navijačima, onog momenta kada uvidim problem - otići ću! Od prvog dana ovdje pokušavam da uradim samo najbolje za klub.


Sve to bilo je nepotrebno

Kevin Parker zaključio je ovu raspravu, bar za sada:

- Razočaran sam onim što sam čuo od Pepa. Sve to bilo je nepotrebno i skreće pažnju sa utakmica. Želim da ostane naš trener, najbolji je na svijetu u svom poslu. Zato bi trebalo da se drži svog posla - terena, rekao je Parker.

Djeluje da se na ovom neće završiti...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.