PARIZ

"L'Équipe" objavio koliko Mesi zarađuje u PSG-u

Leu za tri godine 110 miliona, plaću dobiva i u kriptovaluti

Lionel Mesi. Arhiva

G. Š. / L'Equipe

18.9.2021

Francuski "L'Équipe" danas na naslovnoj strani donosi saznanja o plaći Lionela Mesija (Messi). Radi se o ogromnim svotama novca, a plaća Argentinca će se povećavati u narednim sezonama.

Mesi je sa Pari Sen Žermenom potpisao dvogodišnji ugovor, a ukoliko obje strane budu zainteresovane onda će produžiti saradnju na još jednu sezonu. Leo će u prvoj svojoj sezoni inkasirati 30 miliona eura, da bi mu u drugoj godini plaća bila 40 miliona. Ukoliko se Mesi odluči da bude tri sezone u Parizu, onda će i u trećoj godini ugovora dobiti 40 miliona eura.

Ukupno će Mesiju Pari Sen Žermen za tri sezone dati 110 miliona eura, a interesantno je da će Mesi potencijalno zaraditi još više. Naime, on je potpisao klauzulu ugovora po kojoj će mu jedan milion eura biti isplaćen u kriptovaluti. Ako Lionel i njegovi finansijski savetnici budu dobro procijenili situaciju sa kretanjem kriptovalute bogatstvo Argentinca će biti daleko veće.

Lionel ima trenutno istu plaću kao i Brazilac Nejmar (Neymar), samo što će Brazilcu godišnja primanja biti smanjivana kako ugovor odmiče. Što se tiče poređenja sa Kilijanom Mbapeom (Kylian Mbappe) tu je razlika već osjetno veća. Francuz zarađuje oko 12 miliona eura, a ugovor mu ističe na kraju sezone pa je moguće da će on tražiti sreću negdje drugo ukoliko mu PSG ne bude dao veću zaradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.