SAO PAULO

Pele je opet stabilno: Vraćen na odjel polu-intenzivne njege

Bolnica “Albert Einstein”, u kojoj je Pele smješten, stoga je izdala saopćenje u kojem navodi kako se radilo samo o “kratkoj respiratornoj nestabilnosti”

G. Š. / SK

Pele

Foto: Arhiva


Legendarni brazilski fudbaler Pele (80) je stabilno nakon što je imao respiratornih problema u petak zbog kojih je vraćen na odjel intenzivne njege, objavila je bolnica u Sao Paulu u kojoj se oporavlja od operacije odstranjenja tumora debelog crijeva.

Pele je ranije ovoga mjeseca operiran te je do utorka bio na odjelu intenzivne njege s kojega je potom pušten. No, zabrinutost za zdravlje trostrukog svjetskog prvaka i (po)najboljeg fudbalera svih vremena porasla je nakon što su brazilski mediji u petak objavili kako je vraćen na intenzivnu njegu.

Bolnica “Albert Einstein”, u kojoj je Pele smješten, stoga je izdala saopćenje u kojem navodi kako se radilo samo o “kratkoj respiratornoj nestabilnosti” te kako je prebacivanje na intenzivnu njegu bila tek “preventivna mjera”. Nakon što mu se stanje stabiliziralo, Pele je vraćen na odjel polu-intenzivne njege, a njegovo kardiovaskularno stanje je stabilno.

Peleova kćerka Kely Nascimento je putem Instagram također poslala umirujuće poruke napisavši kako se njezin otac “dobro oporavlja”.

- Normalan tok oporavka za nekoga u njegovim godinama je dva koraka naprijed, jedan nazad, dodala je Kely Nascimento.

Više o temi Pele

ZDRAVSTVENI PROBLEMI
Legendarni Pele vraćen na intenzivnu njegu
NA VRH

Podijeli članak na