FK VELEŽ

Dudić: Sad nas svi očekuju na jedan drugi način kada smo ranjeni, ali sad se pokazuje jesi li ekipa ili nisi

Znamo da slave 100 godina i ovim putem im čestitam. I FK Željezničar, i njihovim navijačima.

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: G. Šumar

18.9.2021

Velež danas (17 sati), nakon poraza u mostarskom gradskom derbiju, gostuje na Grbavici, gdje će "Plavi" dio našeg glavnog grada proslaviti veliki jubilej – 100 godina postojanja kluba s Grbavice.

- Nemamo puno vremena ni za kukanje, kao što nismo imali ni za slavlje kad se pobijedi, rekao je trener Veleža Feđa Dudić i dodao:

- Sigurno da je teško nakon poraza, ali hvala Bogu da je brzo nova utakmica i da se brzo može taj gorak ukus isprati. Poražavajuće je da voljni momenat u ovakvoj utakmici nije bio na nivou, to ne smije da se ponovi. Nije problem izgubiti, svi znaju prepoznati kad se izgubi na pravi način, a to nije bilo u srijedu. Bez šanse smo izgubili utakmicu, oni su više željeli i nagradilo ih je.

U najavi današnje utakmice sa slavljenikom s Grbavice istakao je sljedeće:

- Znamo da slave 100 godina i ovim putem im čestitam. I FK Željezničar, i njihovim navijačima. Što se terena tiče, moramo da damo sve od sebe da popravimo dojam. Da će biti lagano – neće. Sad nas svi očekuju na jedan drugi način kada smo ranjeni, ali sad se pokazuje jesi li ekipa ili nisi. Nekoliko puta smo bili u ovakvoj situaciji, ali nalazili smo način da odigramo dobro, zaključio je Dudić, koji danas neće moći računati na povrijeđenog Brandao i kartoniranog Ovčinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.