LOŠA STRANA DERBIJA

Tučnjava navijača Partizana i Zvezde širom Beograda, intervenisala policija

Partizan i Zvezda večeras igraju 165. međusobni okršaj

Privođenje navijača. Nova.rs

E. Ćosić

19.9.2021

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde će od 18 sati istrčati na teren stadiona u Humskoj, gdje će se igrati 165. vječiti derbi, a lošu uvertiru za njega napravili su navijači oba kluba, prenosi "Nova.rs".

Prvo su pripadnici Interventne jedinice na auto-putu u blizini Studentskog grada presreli kombi u kojem je bilo nekoliko mladića, koji su imali obilježja navijača Partizana, a kako javljaju očevici sa lica mjesta, oni su ih sve oborili na zemlju, vezali ih i potom pretresali.


Navijači se potukli u Južnom Bulevaru. Vesna Lalić / Nova.rs

Nedugo zatim stigla je i informacija da je došlo do tučnjave navijača Partizana i Crvene zvezde u Južnom bulevaru. Očevici opet kažu da je ponovo morala da interveniše policija kako bi razdvojila sukobljene strane.

Uhapšeno je oko 30 navijača, a do sukoba je došlo nakon što je grupa od 50 pristalica Partizana, popularnih "Grobara", pokušala da prođe kroz Južni bulevar, koji je inače poznat kao kraj navijača Crvene zvezde.

Inače, što se tiče dosadašnjih 164 međusobna okršaja, uspješnija je Crvena Zvezda koja je pobijedila na 64 susreta, uz čak 228 postignutih golova. Partizan je slavio 47 puta, a 52 utakmice završene su bez pobjednika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.