DVA GOLA BH. NAPADAČA

Mihajlović prije meča kritikovao Džeku, "Dijamant" mu uzdrmao stolicu

Srbijanski stručnjak prije utakmice Intera i Bolonje rekao kako se Džeki, za razliku od Lukakua, može ostaviti puno više prostora

Mihajlović - Džeko. TWITTER / AVAZ

E. Ćosić

19.9.2021

Kapiten fudbalske reprezentacije i napadač Intera Edin Džeko jučer je ponovo imao svoj dan, te sa dva gola pomogao Interu da potopi Bolonju, bilo je 6:1.

Trener "Nerazura" Simone Inzagi (Inzaghi) je namjeravao odmoriti našeg napadača, s obzirom da ih već u srijedu očekuje utakmica sa Fiorentinom, ali se onda povrijedio Hoakin Korea (Joaquin Correa), pa je Džeko morao ući u igru.

U igru je ušao u 29. minuti, a mrežu Lukaša Skorupskog (Lukasz) tresao je u 63. i 68. minuti. Naročito dobar gol je bio onaj u 68. minuti, kada je Džeko iz mrtvog ugla savladao golmana Bolonje. 

Prije utakmice je trener Bolonje Siniša Mihajlović uporedio Edina Džeku i Romelua Lukakua, rekavši kako se Džeki, za razliku od Belgijanca, može ostaviti mnogo više slobodnog prostora. U praksi se ispostavilo da to nije tačno. Džeko je dobijao jako malo prostora, a rigorozno je kažnjavao svaku grešku fudbalera Bolonje. 

Nakon debakla i novog poraza Bolonje, Siniši Mihajloviću uzdrmala se klupa. Prema navodima italijanskih medija, čelnici kluba s Renato Del Are razmišljaju o njegovoj smjeni. Među nasljednicima se spominje i legendarni Danijele De Rosi (De Rossi).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.